Rólunk
 

Az alakulás előzményeiről:

Győr városának egy viszonylag szűk értelmiségi csoportja (írók, költők, tudományos kutatók, közművelődési szakemberek) beadvánnyal fordult 1998-ban a Megyei Tanácshoz, amelyben nyomatékkal kérte és javasolta, hogy városunk, megyénk szellemi értékeinek, eredményeinek megjelenítése, szűkebb környezetünk egyre karakterisztikusabb kulturális arculatának bemutatása érdekében hozzon létre egy könyvkiadót és ezzel összefüggésben tegye lehetővé a Műhely című folyóirat radikális megújulását.
A Megyei Tanács –elfogadva a javaslatot,- pályázatot írt ki egy könyvkiadó Kft. ügyvezetői és a Műhely című folyóirat főszerkesztői tisztére. A főszerkesztői tisztséget Villányi László költő, az ügyvezetői állást pedig jómagam nyerte el.Szabó József
ügyvezető igazgató

 

A HAZÁNK Könyvkiadó 1990. szeptember 5-ei cégbírósági bejegyzéssel kezdte meg működését.
Név választásával a dr. Kovács Pál által 1847-ben indított Hazánk című folyóirat arspoetikájával való azonosulását kívánta kifejezni, azaz környezetünk szellemi értékeit kívánta megjeleníteni, kerülve a provincializmus veszélyét, ugyanakkor nyitottnak mutatkozni a tágabb környezet értékei előtt is.
Mindezek figyelembe vételével kiadványtervünk gerincét a szépirodalom, a történettudomány, a pedagógia illetve a tudományos ismeretterjesztés témakörében megjelenhető művek alkották. Az elmúlt 20 évben megjelent 136 könyvünk közül 41 szépirodalmi mű, 59 történeti munka, 12 pedagógiai tárgyú könyv, 7 művészeti album illetve 17 mű az ismeretterjesztés körébe sorolható. Különösen büszkék lehetünk arra, hogy a 41 szépirodalmi kötet közül 17 verseskötetet jegyezhetünk, amely a kortárs magyar költészet mai állapotában kiemelkedőnek mondható.
A több lábon állás biztonsága érdekében könyvek megjelentetése mellett úgynevezett kulturális szolgáltatást is vállaltunk elsősorban környezetünk településeinek önkormányzatai számára annak érdekében, hogy az egyes települések épített és természeti értékeit sokoldalúan, – akár befektetésekre is ösztönző minőségben – bemutassuk. Település projekteket, leporellókat, képeslapokat, címereket, logókat, zászlókat, stb terveztünk önkormányzatok megbízásából.

Kiadványaink ajándékozásával, illetve jelentős kedvezmény biztosításával rendszeres támogatói vagyunk a közhasznú civil szervezetek, iskolák nemes célt szolgáló rendezvényeinek.

 

design: FISTART

   

HAZÁNK
Könyvkiadó és Szolgáltató Kft.
2010 © Minden jog fenntartva!

vissza a főoldalra